Search
  • BeautyQlick

Hur du vet om du har rätt färg på din foundation

Det kan vara svårt att veta exakt vilken färg på foundation som passar dig bäst - det finns ju helt klart en mängd olika varianter, färger och undertoner. Här kan du läsa om enkla tips på hur du kan testa dig fram hemma för att ta reda på din huds underton, och på så sätt hitta den bästa matchningen för dig.Olika hudtoner och undertoner


I regel tillhör man en av fyra olika hudtoner. Dessa är:


  • Neutral

  • Varm

  • Kall

  • Oliv


Den neutrala är relativt självförklarande och här har man både inslag av varma och kalla toner i sin hud och undertonen går inte för mycket år varken gult eller rosa. Har du en varmare hudton har du mer gult i din underton och har du en kallare hudton har du mer inslag av rosa i din underton. Den olivfärgade hudtonen har mer gröna inslag, men kan också beroende på årstid och om du spenderat tid i solen skifta från varmare till kallare.
Hur vet jag om jag använder fel foundation?


Det vanligaste man ser när en person har fel färg och underton på sin foundation är att uttrycket upplevs som något livlöst och grått. Upplever du att du ser gråare och tröttare ut har du antagligen en foundation som är alldeles för kall för din dig. Din foundation innehåller för mycket rosa inslag till din varmare, gulare hudton. Upplever du däremot att du kan se alldeles för orange ut, har du troligtvis en foundation med för mycket gula undertoner och du behöver en mer rosa. Även för hudtyper med tonen oliv kan ansiktet uppfattas som grått och glåmigt om du använder en för kall foundation.Matcha halsen och inte bara ansiktet


Innan vi går in mer på de olika testerna du kan göra hemma är det bra att ha en förståelse för var på kroppen det är bäst att mäta tonen.


Som regel har man jämnast hud på halsen, och inte i ansiktet som många kan tro. Det är även bra att testa mot halsen, eller dekolletaget, då färgen kan variera övriga kroppen och ansiktet. Vill du då slippa sminka hela halsen och dekolletaget med foundation för att matcha ansiktet, är det istället bättre att hitta en foundation som matchar dessa delar och inte nödvändigtvis ansiktet.Test du kan göra hemma


Det finns olika saker du kan testa hemma om du känner osäker på din hudton och underton, eller har problem att hitta en foundation du känner dig bekväm med.


Det klassiska sättet att ta reda på det är genom att kolla på ådrorna som går längs baksidan på din underarm och handled. Tittar du noga kommer du kunna se att dina ådror antingen är mer gröna i tonen, eller mer åt det blå-lila hållet. Har du gröna ådror har du en varmare hudton med gul underton, och är de mer blå-lila tillhör du de som har en kallare hudton med rosa underton. På vissa personer kan man ha en mix av de båda och då brukar man ofta klassas som neutral eller oliv.


Ett annat sätt att ta reda på din hudton är att kolla på dina smycken du har hemma. Föredrar du denna varma, gyllene tonen hos guldsmycken eller dras du mer åt det stilrena silversmycket? Om man generaliserar något, brukar personer med som är varmare i huden dras mer åt guldsmycken då det framhäver värmen i huden på en fint sätt. Personer med en kallare hudton brukar oftast trivas bättre i silversmycken då det framhäver deras hud och ger lyster till huden. Neutrala hudtyper brukar oftast dras till båda då de upplever att de klär i både guld- och silversmycken.


Ett sista test du kan göra för att testa din hudton är att kolla i din garderob och vilka färger på kläder du vanligtvis brukar bära, och vad du passar bäst i. Använder du mycket varma färger som exempelvis gul och brun, för att du upplever att det framhäver dina bästa drag, är du troligtvis av en varmare hudton. Tvärtom gäller då för kallare hudtyper, som vanligtvis brukar bära upp bland annat grått och blått väldigt bra.Få rekommendationer för just dig


Vi arbetar just nu för fullt för att lansera en helt ny, och mer avancerad, plattform för skönhet. På vår nya plattform kommer du kunna skapa en unik skönhetsprofil utifrån din hudtyp och hudton och utifrån dina preferenser. Du kommer även kunna ta del av information, ställa frågor och dela med dig av dina egna erfarenheter i vårt stora skönhetsforum.


Är du nyfiken på att läsa mer och se vad andra personer med din hudton och underton rekommenderar kan klicka här och registrera dig på väntelistan, så att du får veta direkt när vi lanserat vår nya plattform.

0 views

2020 BeautyQlick©